Dekra EkspertDekra je jedan od najvećih koncerna u svojoj branši sa sjedištem u Stuttgartu. Pod okriljem DEKRA e.V. djeluje preko stotinjak kćerinskih tvrtki i povezanih firmi koje vode brigu o sigurnosti u prometu i kvaliteti tehnike i ljudstva, zaštiti pri radu, zaštiti okoliša i ukupnoj mobilnosti. Dekra djeluje kroz četiri poslovne jedinice i zapošljava preko 20.000 djelatnika u 29 zemalja Europe, Sjevernoj Americi, Brazilu, Južnoj Africi, Maroku, Alžiru i Kini.

Kao evidentirano društvo Dekra je osnovana 1925. godine u Berlinu, a od 1960. dobiva dozvolu kao organizacija koja smije kontrolirati tehničku ispravnost vozila. Do kraja 70-tih godina prošlog stoljeća postajemo prisutni u mnogobrojnim radionicama i servisima širom Njemačke. Tijekom 1990. godine nakon ustroja vlastite mreže stanica za tehnički pregled na području istočne Njemačke, 1995. i 1996. godine slijedi značajno prestrukturiranje i preustroj unutar koncerna da bi od 1998. godine počelo znatno međunarodno širenje, a od 2008. godine predstavljena su nova područja djelovanja kao što su ulazak u industriju nafte i plina, te certifikacija različitih produkata i proizvoda.


Dekra je europski i tržišni lider u tehničkim pregledima, procjenama i vještačenjima. Godišnje obavi preko 22 milijuna tehničkih pregleda i preko dva milijuna procjena i vještačenja bez obzira radi li se o procjenama vrijednosti, štetama, vještačenjima, sudskim ekspertizama ili analizama i rekonstrukcijama prometnih nezgoda.

U Hrvatskoj smo kroz Dekra Arbeit prisutni već više od 5 godina, a u dijelu auto industrije kao Dekra Ekspert. Prvi puta uspješno smo se predstavili na zagrebačkom Autoshowu 2008. (više informacija pronađite na www.dekra.hr)